Děkujeme všem naším klientům za dosavadní mnohaletou přízeň a máme k vám PROSBU: Pokud požadujete nejnižší cenu za stejné zboží, prosím, ověřte si toto zboží VŽDY i na vino-velkoobchod.cz nebo telefonicky na 602 222 602. Z důvodů, že nás vyhledavače a srovnávače cen, které neustále navyšuji ceny a které dnes musíme platit, nutí k úpravám, které nás poškozují, budeme muset tyto placené reklamy na internetu a placené srovnávače cen opouštět. Prosíme, zařaďte si nás například mezi oblíbené a porovnávejte naše ceny, které jsou už dnes bez placení všech těchto reklam a srovnávačů cen nejnižší. Děkujeme za pochopení. Jsme tu pro vás po telefonické domluvě každý den PO-NE od 7-22 hod. Jan Thur, AFIN s.r.o., Klikatá 595/27 Praha 5 Jinonice, mobil 605 264 005 nebo 602 222 602, vino-velkoobchod.cz DĚKUJEME a přejeme jen skvělé nákupy.

Sekt - Chateau De Fontlade Sekt "Mademoiselle De Fontlade" Rosé Brut 0,75 l

Kód: PIRR-011
219,63 Kč / ks
Skladem

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tasting

Sparkling extra dry but smooth rosé wine with very regular small and fine bubbles. Pleasant raspberry aroma.

Winemaking

Mademoiselle de Fontlade is made according to the traditionnal method with a difference. The wine we send to be transformed has been picked before being totally ripe and is therefore very acidic.It is also very low in alcohol content for our area (around 10% by vol.). But for the secondary fermentation we use yeasts and the wine's own must (instead of sugar).

During this second fermentation the bottles are put horizontally and are  progressively turned sidewards and downwards (riddling).After nine months the bottles are disgorged after having frozen the top of the bottle. The lees and the sediments are removed but the carbon dioxyde remains. Before putting a cork on one usually rectifies the sugar content by adding a little sugar according to the type of wine one wants to achieve. Mademoiselle de Fontlade has only 1g of sugar and is considered as dry.

Fontlade is a partner in an experimentation led by the WInes of Provence's Centre du Rosé.

We are experimenting with the use the primary wine's own must as a liqueur de tirage for its secondary fermentation. The must replaces the sugar usually added to the yeasts at that stage of the process.

The goal of this experimentation is to produce a labelized regional method which still has to be accepted by the French administration.



Minimální odběr: 600

Doplňkové parametry

Kategorie: SEKT - ROSÉ
Hmotnost: 1 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola