12.4.2021 Máme otevřeno "na okénko v roušce" i nadále a každý den. Do ulice Klikatá přijedete například z ulic Karlštejnská nebo Puchmajerova. A tedy ulicí Klikatá jedete z kopce a po 50 metrech z křižovatky seshora směrem dolů, po pravé straně jsme hned druhý barák, označený reklamou vína, vjedete do dvora nebo zavoláte a my otevřeme bránu. Neznáte-li oblast kolem metra Jinonice, prosím, jukněte na netu do mapy než k nám vyrazíte. Příjezd ulici Klikatá je možný i zezdola od ulice Jinonická nebo od Waltrovky nad Smíchovem. Lze přijet i ulicí Radlická, za metrem Jinonice vpravo do ulice V Zářezu, a pokračujete Puchmajerovou až k naši ulici Klikatá – a dál viz popis nahoře. Do baráku a sklepů klienty nepouštíme do 2.5. a od 3.5. jen s rouškou. Obsloužíme Vás venku na našem dvoře, kde můžete parkovat. Poprosíme, mějte roušku nebo respirátor. Mimochodem každoročně prodáváme nové zabalené i po létě nebo zimě použité klimatizace i s funkcí topení, mrazáky, lednice, vinotéky, skladovací a přepravné boxy i přepravky, takže Vám je rádi i od 3.5. předvedeme. Bude-li pršet, máme reklamní deštníky k dispozici. Dojednáme se přes mobily, u nás kupříkladu dobře zapamatovatelný 602 222 602. Po telefonické domluvě i o víkendu a svátečných dnech. Platební karty nepřijímáme. Platba v hotovosti nebo převodem předem z jakékoliv banky. Na místě můžete rovněž platit okamžitým převodem na náš účet do Fio banky jen pokud máte Fio banku nebo když víte, že okamžité platby nabízí i Vaše banka - https://www.cnb.cz/export/sites/cnb/cs/platebni-styk/.galleries/certis/download/seznam_okamzite_platby.pdf. Nadále jsme opatrní s příjmem zboží, pro které máme vyčleněnou místnost i vstup mimo hlavní vchod, kde obsluhujeme klienty "na okénko v roušce". Kdo spěchá na odběr, doporučujeme vybírat z 600-700 druhů vín a dalšího zboží v Akci ihned, ideálně po telefonu. Volat nám můžete i na 251 612 092-5 nebo 605 264 005-6 klidně i večer do 22 hodiny. Jan Thur, obchodník s dobrým vínem také na emailu jthur@afin.cz

Palmer

Na počátku bylo spojení sedmi dynamických vinařů, majitelů premier a grands crus vinic v Cote de Blancs a Montagne de Reims. Ti si dali za cíl vyrábět šampaňské pouze z hroznů pocházejících z jejich klasifikovaných vinic. Tak se v roce 1947 v Avize zrodila Společnost Grands Crus de Champagne, velmi uzavřené sdružení s tvrdými podmínkami pro přijímání nových členů. Vedeni svým perfekcionismem dokázali vytvořit jedinečný styl, vyjadřující fascinující rozmanitost aroma a chuti jejich šampaňského. A tak v roce 1948 spatřila světlo světa značka Palmer & Co.

Zdá se, že zakladatelé si neuvědomili možnou kolizi se jménem Chateau Palmer z Bordeaux. Spor byl zažehnán ve chvíli, kdy majitelé Champagne Palmer poslali majitelům Chateau Palmer bednu svého Champagne a těm chutnalo natolik, že ustoupili od svých námitek. Problém byl vyřešen!

Koncem padesátých let minulého století Palmer přesídlil do samého centra produkce šampaňského – Remeše, kde získal úžasný labyrint sklepů. V následujících letech pak získal i další vinice v prestižních oblastech Sézanne a l’Aube. V 80. letech překročila produkce Palmer milion lahví.Další růst a především respekt, vyjádřený mnoha oceněními jeho vín, zaznamenává Champagne Palmer v posledních letech. Vinice Palmer mají 365 hektarů a spadající pod čtyřicítku premier a grand cru. Odrůdy na nich jsou rozděleny následovně: 50% chardonnay, 40% pinot noir a 10% pinot meunier. Jednotlivé odrůdy z jednotlivých cru se zpracovávají odděleně.

Tato ohromná pestrost pak dává sklepmistru Palmer možnost vytvářet nádherná vína. Kromě rozsáhlých vinic disponuje Palmer i ohromnou zásobou rezervních vín. Ta tvoří páteř cuvée Brut Réserve, kde zlepšují zrání mladších vín a dodávají mu jemnost a komplexnost. Současně zajišťují stabilní kvalitu tohoto cuvée.

Čím se Champagne Palmer liší od ostatních?

-Základní cuvée Brut Réserve zraje ve sklepě 4 roky + dalších minimálně 6 měsíců po dégorgement (většina solidních výrobců nechává zrát své šampaňské 2 – 3 roky).

-Extra Brut (stejné složení jako Brut Réserve, ale s nízkou dozáží) zraje ve sklepě 6 let + 12 měsíců po dégorgemet.

-Na výrobu Brut Rosé se používá červené víno, které nejdříve zraje ve starších dubových sudech (à la bourgignon) a po té prochází systémem solera spolu s červenými víny starších ročníků.

-Palmer je jedním ze dvou šampaňských domů, kde víno zraje v originálních láhvích všech objemů až po největší Nabuchonosor (ekvivalent 20 lahví).

Ostatní výrobci šampaňského dnes používají láhve o objemu 0,75 a 1,5 litru a větší formáty z nich plní již hotovým šampaňským až před expedicí.

-Champagne Palmer má jednu z největších zásob starých ročníků.