Inglenook Rubicon 2015 0,75 l

Kód: WU-USW48
6 545 Kč / ks
Skladem

Velkoobchodní a maloobchodní prodej. Víno za nejnižší ceny i s ohledem na dopravu vína pro vinotéky, vinárny, restaurace, firmy a lidi až domů. Objednávejte nonstop 602 222 602.

Detailní informace

Detailní popis produktu

96% Cabernet Sauvignon, 3% Cabernet Franc, 1% Merlot

 

POZNÁMKY VINAŘE
V roce 1975 zakoupil Francis Ford Coppola panství Ingelnook. Jeho záměrem bylo obnovit dědictví, které tento pozemek skýtal. Zakladatel Gustav Niebaum a jeho pravnuk John Daniel Jr. zde produkovali víno po desítky let. Rubicon se stal vlajkovou lodí už v roce 1978 a zůstává jí dosud. K jeho výrobě se používá těch nejlepších výběrů hroznů Cabernetu z oblasti Ingelnook. Vůbec první hrozny tohoto druhu zde vyrostly v 80. letech 19. století. Lehké jarní deštíky následovány teplým létem, kdy se nevyskytly žádné teplotní extrémy. Tím se dostalo hroznům ideálních podmínek - rovnoměrného zrání po celou sezónu. Tyto příznivé podmínky dovolily při vinobraní skutečně vybírat. Hrozny použité k dalšímu zpracování vynikaly bohatostí a plností. Hrozny Cabernetu pro tento Rubicon jsou velice koncentrované, víno je tedy plné tříslovin a velice vhodné k archivaci. V procesu výroby, na základě pokynů poradce Stephana Derenoncourta, se ručně vybrané hrozny uložily do malých nádob k procesu macerace a ponechaly se zde 21 dní. Jejich plnost tak dosáhla maxima. Dalších 20 měsíců v sudech z francouzského dubu dále prohloubilo vzájemnou integraci chutí a tříslovin.

PROFIL VÍNA:

Vzhled: tmavě purpurová
Aroma: lesní plody s podtóny fialek a páleného dubu
Chuť: chuť červených a černých plodů s dlouhým zakončením
Zrání: 20 měsíců v sudech z francouzského dubu
Projev: červené, tiché, suché
Alkohol: 14,8%
Objem: 0,75

 

GASTRONOMIE

Víno podávejte při teplotě 16-18°C.
Skvěle se hodí k uzené šunce či sýru, k paštice a pečeným červeným masům.

Doplňkové parametry

Kategorie: oblast KALIFORNIA
Hmotnost: 1.6 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: