SANTI PROEMIO Amarone della Valpolicella Classico DOCG 0,75 l

Kód: GI-3686
1 949 Kč / ks
Skladem

Velkoobchodní a maloobchodní prodej vín za nejnižší ceny i s ohledem na dopravu vína pro vinotéky, vinárny, restaurace, firmy a lidi až domů. Objednávejte nonstop 602 222 602.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Proemio bylo poprvé vyrobeno v roce 1995, nabízí perfektní harmonii mezi schopností a vytříbeností, mezi sloužením a uvedením do dokonalosti výrobku z oblasti Valpolicella Amarone.

Odrůda: 50% Corvina, 30% Corvinone and 20% Rondinella.

Vinice: vybrané historické lokality v obcích Gnirega a Marano s vápenitou půdou, v srdci oblasti Valpolicella Classico. Víno je pěstováno metodou Pergola a Guyot trellising natočené na jihozápad.

Vinifikace: sběr hrozní začíná od konce září před začátkem vinobraní (je to kolem 10% z celkové produkce). Hrozny se pečlivě› vytřídí na vinicích, vybírají se pouze nezdravější a nejzralejší plody. Ručně se přemístí do šestikilových dřevěných krabic a suší se přírodní metodou na suchém a dobře větraném místě. Přírodním sušením víno získává vyšší obsah cukru a lze tak docílit i vyššího obsahu alkoholu. Koncem ledna jsou usušené hrozny s vysoce koncentrovaným moštem dále zpracovávány dlouhým pomalým procesem kvašení, který probíhá po dobu delší 30 dnů, pouze s původními kvasinkami, při maximální teplotě 20°C. Poté víno zraje ve francouzských dubových sudech různých velikostí po dobu 4 let, nakonec ještě odpočívá asi 1 rok v lahvích.

Charakteristika: červené víno s rubínovým zabarvením, s granátovým nádechem;  intenzívní aroma s jasnými tóny švestek a marmelády z černého rybízu a ostružin, následují tóny sušeného ovoce, lékořice a sladkého koření. Chutě na patře je plná, jemná, harmonická.

Složení: 16,5 % alkohol; 6,6 g/l kyselina; 3,3 pH; 6 g/l zbytkový cukru; sušina 34 g/l.

Optimální uskladnění: 8 - 10 let v lahvích uložených v chladu a temnu, v  horizontální poloze.

Doplňkové parametry

Kategorie: ITÁLIE
Hmotnost: 1.6 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: