FOLONARI Valpolicella Classico Ripasso Superiore DOC 0,75 l

Kód: GI-36171
264 Kč / ks
Skladem

Velkoobchodní a maloobchodní prodej vín za nejnižší ceny i s ohledem na dopravu vína pro vinotéky, vinárny, restaurace, firmy a lidi až domů. Objednávejte nonstop 602 222 602.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Odrůdy: Corvina, Rondinella, Molinara

Vinice: kopcovité pozemky na hodně prosluněných plochách, (v průměrné nadmořské výšce 200 metrů), v zóně "Classico“ (vybraná, menší, historicky nejstarší část v rámci širší oblasti DOC), severozápadně od Verony (severovýchodní Itálie); vinná réva, částečně nedávno osázená s vysokou hustotou sazenic na hektar, s nižším, ale kvalitnějším výnosem vína (úroda hroznů je 12 t na hektar se 70% výnosem vína), je pěstována na půdě složené z jílu a oblázků a částečně na čedičovém povrchu.

Vinifikace: sběr hroznů, v první dekádě října, je prováděn manuálně s uskladněním v dřevěných lískách. Hrozny jednotlivých odrůd jsou zpracovávány odděleně metodou červeného vína, se zhruba desetidenním vyluhováním slupek do mladého moštu, s cílem vytáhnout co možná nejvíce různých vůní a barvy, tedy obohatit celkový organoleptický obraz. Nové víno zraje v malých sudech (barrique) z francouzského dřeva, kde mimo řízeného kvašení prodělává i fázi jablečno - mléčného kvašení; v březnu následujícího roku jsou do nového vína přidány slupky (metoda “Ripasso”), předtím použité na výrobu červeného vína Amarone, které se podílejí po dobu 7 až 10 dnů vyluhováním na dalším obohacení nového vína. Následuje období dalšího zrání, zhruba 12 měsíců ve velkých tradičních dřevěných sudech. Než je víno uvedeno definitivně na trh, odpočívá ještě po určitý čas v láhvi.

Popis vína: intenzívní, tmavě rubínová červená barva s granátovým odstínem; teplá, suchá chuť, elegantní komplexní buket s nádechem vanilky, višňové marmelády, balsamica a zralého ovoce; s jemně kořeněným (černý pepř) dlouhotrvajícím zakončením; obzvláště bohaté a lahodné víno, vhodné pro delší skladování.

Obsah alkoholu: 14% 

Doporučené jídlo: pečená masa, zvěřina a zralé, ale ne kořeněné sýry.

Teplota podávání: 18°C.

Doplňkové parametry

Kategorie: ITÁLIE
Hmotnost: 1.3 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: