BOLLA - Amarone della Valpolicella Classico DOCG 0,75 l

Kód: GI-367313
478 Kč / ks
Skladem

Velkoobchodní a maloobchodní prodej vín za nejnižší ceny i s ohledem na dopravu vína pro vinotéky, vinárny, restaurace, firmy a lidi až domů. Objednávejte nonstop 602 222 602.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Odrůdy: 70% Corvina a 30% Rondinella

Vinice: kopcovité pozemky na hodně prosluněných plochách, (v průměrné nadmořské výšce 200 metrů), v zóně „Classico“ (vybraná, menší, historicky nejstarší část v rámci oblasti DOC), severozápadně od Verony (severovýchodní Itálie)

Vinifikace: hrozny se sbírají ručně, dvojitou sklizní. 10-15% řídkých vyzrálých hroznů je vybíráno odborným personálem, který rozpozná správnou zralost hroznů. Fáze sušení probíhá vysoko v kopcích cca 450 m nad mořem, lokalitě Torbe di Negrar. Po vymačkání ztrácí hrozny 30-35% hmotnosti a dosahují vysoké koncentrace cukru. Zaschlé hrozny jsou připraveny k vinifikaci v lednu. Teploty fermentace a doba macerace jsou pečlivě kontrolovány a řízeny, s cílem získat co největší ovocné aroma a hladkou sametovou chuť.

Víno zraje 36 měsíců v dubových sudech, část vína zraje paralelně v menších francouzských dubových sudech 18 měsíců, další zrání probíhá v lahvích.

Charakteristika: červené víno, jednoduše jedinečné. Barva tmavě rubínová s červenými granátovými odlesky, výrazné aroma s vůní po sladké ovocné marmeládě, rozinkách, koření a stopou balsamica. Bohatá harmonická chuť zralého šťavnatého ovoce s příjemným dotykem opečených mandlí zanechává dlouhou nezanikající chuť na patře.

Analýza složení: Alk. 15,8%; celková kyselina 5.6 g/l; pH 3.4; zbytkový cukr 9 g/l; sušina 32 g/l.

Doporučujeme k: pečenému masu a zvěřině, k zralým sýrům a pikantním těstovinám.

Podává se při teplotě 20°C

Doplňkové parametry

Kategorie: ITÁLIE
Hmotnost: 1.3 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: