LAMBERTI Soave Classico DOC, Veneto 0,75 l

Kód: GI-3632
148 Kč / ks
Skladem

Velkoobchodní a maloobchodní prodej vín za nejnižší ceny i s ohledem na dopravu vína pro vinotéky, vinárny, restaurace, firmy a lidi až domů. Objednávejte nonstop 602 222 602.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Odrůda:70% Garganega; 20% Trebbiano di Soave; 10% Chardonnay.

Vinice: vybrané, hodně zasluněné pozemky (okolo 300 metrů nadmořské výšky), v oblasti měst Soave a Monteforte d´Alpone (zhruba 30 km východně od Verony, v Severovýchodní Itálii), v zóně „Classico“ (vybraná, menší, historicky nejstarší část v rámci širší oblasti DOC); vinná réva je pěstována stylem vysoké hustoty sazenic na hektar s nižším, ale kvalitnějším výnosem vína (úroda hroznů je zhruba 13 t na hektar se 70% výnosem vína) na půdě vulkanického původu s částicemi čedičové skály.

Vinifikace: sběr hroznů probíhá okolo konce září; hrozny odrůd Garganega a Trebbiano jsou kvašeny klasickou metodou bílého vína, přičemž část hroznů odrůdy Chardonnay podstoupí proces tzv. crio vyluhování: slupky z vylisovaných hroznů jsou ponechány několik málo hodin v mladém moště, s cílem vytáhnout co možná nejvíce různých vůní a barvy, a obohatit tím celkový organoleptický obraz nového vína; zbývající část Chardonnay je kvašena v malých dubových sudech (barriques); nové víno, ještě předtím než je stáčeno do lahví a následně uvedeno na trh, zraje v tancích z nerezové oceli.

Popis vína: jasná světle žlutá barva; intenzivní a voňavý buket bílého ovoce ( zelená jablka a banány); lehce trpká, ale sametová chuť, s mírnými náznaky broskve a jablka, s příjemnou závěrečnou stopou citrusu.

Analýza složení: 12,5% alkohol; 5,6 g/l kyselina; 3,20 pH; 4 g/l zbytkový cukr; 19 g/l sušina.

Optimální uskladnění: 1-2 roky v lahvích uložených v chladu a temnu v horizontální poloze.

Doporučená jídla: ideální pro všechny druhy ryb, měkkýšů a korýšů.

Teplota podávání: 10 - 12°C

Doplňkové parametry

Kategorie: ITÁLIE
Hmotnost: 1.3 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: